Stilul de viata si regimul nostru alimentar tind sa fie din ce in ce mai haotice. Consumam alimente nocive pentru sanatatea noastra, acumuland din ce in ce mai multe toxine in organism. Aceste toxine degradeaza sanatatea organismului nostru, motiv pentru care detoxifierea este esentiala. Pentru a elimina toxinele si a avea un nivel de sanatate cat mai ridicat al organismului nostru, se recomanda efectuarea unei detoxifieri. Ideal ar fi sa tinem cura de detoxifiere de doua ori pe an si sa avem in vedere alimentele cele mai eficiente in eliminarea toxinelor. Astfel, vom obtine un organism mult mai sanatos si plin de vitalitate.
1. Lamaia
Desi nu sunt placute din cauza gustului acrisor, lamaile sunt esentiale intr-o cura de detoxifiere datorita efectelor pe care le au asupra organismului. Acestea favorizeaza digestia prin stimularea eliberarii de enzime, stimuleaza ficatul si purifica sangele. Continutul ridicat de vitamina C ajuta lamaile sa participe la transformarea toxinelor intr-o forma solubila, ceea ce favorizeaza eliminarea cat mai usoara a acestora.

2. Marul
Americanii au un proverb conform caruia “un mar pe zi tine doctorul departe”. Aceasta regula se poate aplica si in cazul toxinelor, daca alegeti sa mancati un mar in fiecare zi. Datorita continutului ridicat in fibre si substante nutritive, merele stimuleaza functia bilei si favorizeaza eliminarea toxinelor din organism. In plus, pectina aflata in mere are un efect puternic in eliminarea aditivilor alimentari si a metalelor grele din corp.

3. Legumele verzi sunt esentiale pentru detoxifierea organismului
Stim cu totii ca legumele ar trebui sa stea la baza unui regim alimentar sanatos. Intr-o cura de detoxifiere acestea au o contributie importanta, motiv pentru care nu pot sa lipseasca din meniul tau zilnic. Pentru o detoxifiere cat mai eficienta este recomandat sa consumi legume verzi, cum ar fi broccoli, castraveti, salata verde, varza etc. Legumele verzi favorizeaza eliminarea toxinelor din organism datorita continutului ridicat de clorofila. In plus, ele ajuta la purificarea sangelui, oferindu-ti un organism plin de vitalitate.

4. Sfecla rosie
Sfecla rosie este o sursa ideala de vitamine, cum ar fi vitamina B3, vitamina B6 si vitamina C. Aceasta leguma contine cantitati ridicate de magneziu, calciu, zinc, fier si beta-caroten. In cadrul detoxifierii, sfecla rosie are rolul de a ajuta ficatul si vezica biliara sa descompuna toxinele. In plus, continutul de fibre din sfecla favorizeaza digestia.
5. Usturoiul
Pe langa beneficiile pe care le are asupra organismului uman, cum ar fi proprietatile antivirale, antiseptice si antibiotice, usturoiul participa activ si la eliminarea toxinelor. Prin continutul de sulf si prin stimularea ficatului in productia de enzime de detoxifiere, usturoiul sporeste eliminarea toxinelor din organism.

6. Ceaiul verde ajuta detoxifierea
Din ce in ce mai prezent in vietile noastre, ceaiul verde participa activ la eliminarea toxinelor datorita continutului ridicat de antioxidanti, care sporesc functia hepatica. Astfel, detoxifierea va putea fi realizata la un nivel cat mai ridicat.

7. Avocado
Avocado nu este un aliment cunoscut pentru toata lumea, insa daca vrei sa elimini toxinele din organism, trebuie sa adaugi avocado in alimentatia ta. Fructele de avocado favorizeaza detoxifierea datorita continutului ridicat de antioxidanti.
