RETURNAREA PRODUSELOR

In aceasta sectiune aveti detalii despre modalitatile si conditiile de returnare a produselor achizitionate de pe tinalia.ro.

Informatii utile

1. Retur produse

Produsele achizitionate de pe tinalia.ro se pot returna conform O.U.G. 34/2014, prin care renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumpararea produsului/elor, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Se recomanda utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor.

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru comenzile livrate prin curier. Produsul returnat recomandam sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (pe cat posibil in ambalajul original cu toate accesoriile, cu toate etichetele aferente produsului si documentele care l-au insotit).

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la data primirii dovezii ca produsul a fost returnat sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform careia acesta a trimis produsele catre noi, luandu-se in considerare data cea mai apropiata, in contul bancar al clientului, sau contul bancar indicat de client pentru returnarea sumei. Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca si produs nou ne rezervam dreptul de a refuza produsul.

In cazul in care clientul solicita retragerea din contract, in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

Daca produsele sunt returnate intr-o stare in care nu mai pot fi vandute ca si noi, ne rezervam dreptul de a solicita o diminuare a valorii produsului pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produselor ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsele, pe cheltuiala acestuia. In situatia in care produsul va fi preluat de catre noi, suma va fi returnata in termen de 14 zile de la primirea notificarii de retragere.

Consumatorul este responsabil sa le trimita la adresa vanzatorului care este indicata in documentele de achizitie si pe pe site, sa se asigure de transportul lor si sa suporte costurile, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat decizia sa de retragere din contract catre Tinalia Art SRL.

Returnarea produselor personalizate

Site-ul www.tinalia.ro comercializeaza si  produse personalizate dupa specificatiile clientilor, care se incadreaza in exceptiile privind dreptul de retragere prevazute de articolul 16 al O.G. 34/2014 referitoare la contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care Clientul (Cumparatorul) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre client (Cumparator), produsele suferind astfel modificari la cererea Clientului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare.

In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

Pentru a returna un produs, notificarea se va face in scris pe adresa de e-mail: office@tinalia.ro sau la numarul de telefon 0756399773 sau puteti completa direct formularul de retur. Orice alta modalitate de a ne contacta NU va fi luata in considerare (ex:pagina de socializare Facebook).
Intervalul orar in care raspundem la notificari este 10:00-17:00 de luni pana vineri.

Pentru a returna produsele ne puteti anunta telefonic la 0756.399.773 sau prin email la office@tinalia.ro , specificand numarul comenzii pentru care doriti sa faceti returul sau puteti completa direct formularul de retur.

Formular de retur

    2. Politica de returnare

    • tinalia.ro nu ridica coletele trimise prin Posta Romana.
    • tinalia.ro poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor deteriorate sau fara ambalaj.